MEDICAL TAPING


Er zijn de afgelopen jaren diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kunnen ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. Tijdens de ontwikkeling van deze taping-methode bleek al snel dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren. De door ons gebruikte tape, komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de onderhuid, waar allerlei uiteinden van zenuwen, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Denk hierbij aan minder of geen pijn tijdens bewegen, verminderen van hooikoortsklachten, minder spierspanning in de nek of arm, etc.

 

Hoe kan medical taping u helpen bij hooikoorts?


Heeft u last van hooikoorts? Bij Beweegexpertise te Oosterhout bent u welkom om medical tape aan te laten brengen. 

 

Uit onderzoek blijkt dat de resultaten erg positief zijn bij hooikoortsklachten met toepassing van medical taping.

 

Door het aanleggen van de tape op de huid geef je een sensorische prikkel aan de fascia, waardoor een andere spanning ontstaat; het bindweefsel komt tot rust. Dit heeft een positief effect op het immuunsysteem, waardoor het lichaam bij hooikoorts minder zal reageren.

 

Neem contact met ons op als je vragen hebt of als je je afvraagt of taping kan helpen bij u hooikoorts klachten. We helpen je graag!

Medical Taping bij Beweegexpertise Oosterhout
Medical Taping bij hooikoorts in Oosterhout