KAAKTHERAPIE


De orofaciaal fysiotherapeut helpt u als u klachten heeft aan spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied of aan het kauwstelsel.

In de volksmond wordt deze fysiotherapeut vaak aangeduid als kaakfysiotherapeut; een term die de lading maar voor een deel dekt.

 

U orofaciaal fysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die uitgebreid is geschoold in houding- en bewegingsproblemen in het hoofd-, hals- en kaakgebied.

INTAKE: SNEL DUIDELIJKHEID

 

Het onderzoek voor behandeling bestaat uit een aantal stappen.

1. vragen stellen aan uw over uw klacht

2. er volgt een lichamelijk onderzoek naar de klacht, waarbij de fysiotherapeute uw houding en bewegingen beoordeelt. Dit om vast te stellen waar de oorzaken van de klachten zitten.

3.  Aan de hand van het onderzoek wordt bepaalt of behandeling zinvol is.

 

Na een eerste behandeling/afspraak is meteen duidelijkheid over het vervolg.

BEHANDELING: GERICHT OP EFFECTIVITEIT

Doel van de behandeling bij de orofaciaal fysiotherapeut is u beter te laten functioneren zodat u weer onder klachten kunt eten, praten, lachen, zingen, dat u hoofdpijn vrij wordt of klachten rond duizeligheid verdwijnen.

 

Het behandelprogramma bestaat uit goede begeleiding met advisering over houding en beweging, oefeningen en specifieke behandeltechnieken om de spieren en gewrichten beter te kunnen laten bewegen.


Meer bewegingsvrijheid, de effecten van de behandeling zijn vaak snel merkbaar: u voelt verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de klacht. 

Blijf niet lopen met uw klachten. Maak een afspraak bij onze fysiotherapeute Natasja!