Expertise partnersKinderfysiotherapie - KindFit

Kinderen zijn op allerlei gebieden volop in beweging en over het algemeen verloopt hun motorische ontwikkeling spelenderwijs. Meestal gaat dit goed en bijna ongemerkt. Soms kan het zijn dat een kind echter belemmerd is in zijn/haar motorische ontwikkeling. Deze kinderen kunnen baat hebben bij een fysiotherapiebehandeling.

 

Kinderfysiotherapie is er voor baby's, peuters, kinderen en adolescenten van 0 tot 18 jaar.

 

 

 

Annemie Bogmans 

Kinderfysiotherapeute

 

Op dinsdag aanwezig in de praktijk aan de PasteurlaanOsteopathie - Robbie van der Vliet

Osteopathie bekijkt het menselijk lichaam als een eenheid, bestaande uit verschillende systemen die een bepaalde beweeglijkheid hebben. Deze beweeglijkheid is essentieel om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.

 

De verschillende systemen houden elkaar in evenwicht en hebben een natuurlijk vermogen om, indien nodig, dit evenwicht te herstellen. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest.

 

Osteopaten behandelen volwassenen, kinderen en baby's met een breed scala aan lichamelijke en mentale klachten om de balans in het lichaam te herstellen.Zwanger en Mama

De cursus is bedoeld voor alle zwangere vrouwen die zich samen met andere zwangere vrouwen, in kleine groepjes, goed willen voorbereiden op hun zwangerschap, hun bevalling en hun herstel.

 

De cursus is zo opgezet dat je een keuze kunt maken uit 3 'losse' onderdelen of deelnemen aan het geheel. De docenten zijn therapeuten die ruime ervaring hebben met het geven van cursussen en het pre- en postnataal begeleiden van vrouwen.

 

Deel 1: Houding en ontspanning

Start vanaf 16 weken in de zwangerschap

Een eenmalige cursus van 2 uur

 

Deel 2: Fit en zwanger

Start tussen 28 en 30 weken in de zwangerschap

Een cursus van 8 weken van 1 uur per week

 

Deel 3: Fit en mama

Start mag vanaf ongeveer 5 weken na de bevalling

Altijd in overleg!

 

Een cursus van 6 weken van 1 uur per week

 Ergotherapie van Haperen

Ergotherapie is breed: een ergotherapeut biedt zorg wanneer iemand dagelijkse activiteiten niet meer zelfstandig, veilig of naar tevredenheid kan uitvoeren. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals ziekte, een ongeluk of andere gezondheidsklachten. Met ergotherapie op maat heeft Ergotherapie van Haperen steeds het doel om u zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Hierbij kijken we naar activiteiten die u belangrijk vindt; dit kan voor iedereen anders zijn! 

Met tips, trainingen en eventueel advies over hulpmiddelen zorgen wij er samen met u voor dat u de activiteiten in het dagelijks leven weer zo snel mogelijk naar tevredenheid uit kunt voeren. Hierbij gaan we uit van mogelijkheden: wat lukt wèl?!ZoHealthy

ZoHealthy is specialist op het gebied van leefstijl en preventie en wil daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde samenleving.

Voor het bereiken van een gezonde leefstijl en het voorkomen van gezondheidsklachten biedt ZoHealthy begeleiding bij onder andere stoppen met roken en overgewicht bij volwassenen en kinderen.