Sportfysiotherapie


Sportfysiotherapie richt zich op preventie, voorlichting, advies en behandeling van sportblessures of klachten waarmee sporten verhinderd wordt. De sportfysiotherapeut is er voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt patiënten die na ziekte of blessure(s) weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Ook begeleidt en adviseert hij ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen.

 

In onze praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder.

 

De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tevens is het doel van de sportfysiotherapeut u zo snel mogelijk weer pijnvrij te kunnen laten sporten. 

 


"Het voorkomen van blessures met sportfysiotherapie!"Behandelplan


Het behandelplan of revalidatieschema is afgestemd op uw mogelijkheden en op de sport die u beoefent.

Onze sportfysiotherapeut kijkt naar uw motoriek, coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. 

 

Het behandelplan wordt met u besproken zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Blessurepreventie


Het voorkomen van blessures!

Het voorkomen van blessures is beter dan het genezen ervan. 

Samen met u zorgen wij ervoor, dat uw klachten minder snel terugkomen. 

 

Samenwerking


Onze sportfysiotherapeut werkt samen met andere disciplines in de zorg zoals:

  • sportartsen
  • chirurgen
  • sportmasseurs
  • verantwoordelijken voor het Arbobeleid binnen bedrijven

Kampt u met fysieke ongemakken die u belemmeren tijdens het sporten? Neem dan contact met ons op. Bij BeweegExpertise.com gaat u samen met de sportfysiotherapeut aan de slag om uw klachten te verhelpen of te stabiliseren.

Sportfysiotherapie: Wat doet een sportfysiotherapeut?


De sportfysiotherapeut houdt zich in grote lijnen bezig met twee soorten fysiotherapie. De sportfysiotherapeut begeleidt (professionele) sporters en helpt daarnaast mensen na ziekte of een blessure om weer langzaam te beginnen met sporten/bewegen.