DRY NEEDLING


Dry needling, soms ook Intramuscular stimulation "IMS" genoemd, is een behandelmethode waarbij met een dunne dry needle naald in verdikkingen (triggerpoints) van een spier wordt geprikt. De behandeling wordt onder andere toegepast voor de behandeling van een myofasciaal pijnsyndroom, stijfheid en pijn in de spieren. 

Deze triggerpoints kunnen pijn geven die zelfs kan uitstralen. Door de juiste triggerpoints te raken met de dry needle naald ontstaat er een diep, dof en zeurend gevoel en soms zelfs een diepe spierkramp (twitch). Deze twitch zorgt voor ontspanning van de spier en vermindert de pijn of laat deze zelfs verdwijnen.

 

De fysiotherapeut maakt gebruik van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.

Dry Needling een effectieve behandelmethode om pijnklachten snel te laten verminderen
Dry Needling een effectieve behandelmethode om pijnklachten snel te laten verminderen

"Dry Needling helpt je spieren te triggeren."


Triggerpoints bestrijden met Dry Needling


Bij Dry Needling is de behandeling gericht op het uitschakelen en ontspannen van triggerpoints. Door gericht met een naaldje te prikken worden deze triggerpoints in de spieren ontspannen waardoor klachten verminderen of helemaal verdwijnen.

Afspraak maken voor Dry Needling?


Dry Needling is bewezen effectief. Zorgt in vele gevallen voor sneller herstel en sneller vermindering van pijnklachten. Wilt u graag van uw "chronische" pijnklachten af.

Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen.