Alles over de kaak


Ervaart u kaakklachten?

Maak dan snel een afspraak bij onze kaakfysiotherapeute Natasja Buijs. Natasja is binnen onze praktijk de specialist op het gebied van de kaken.

 

Ook wij merken een stijging van kaakklachten binnen onze praktijk.


Opmerkelijk?! Stijging van het aantal kaakklachten

Bron: vrt.be

 Vrijdag 22  januari 2021


KAAKKLACHTEN STERK GESTEGEN DOOR CORONA CRISIS: "VEROORZAAKT DOOR MONDMASKERS EN STRESS"


Het aantal patiënten met kaakklachten is sinds het begin van de coronacrisis gestegen. De kaakproblemen worden vooral veroorzaakt door stress en mondmaskers die verkeerd gebruikt worden, stellen specialisten. 

 

Sinds maart zie ik in mijn praktijk steeds meer mensen met kaakklachten, vertelt kinesist Fien Jonnaert, die gespecialiseerd is in kaakbehandelingen. "Net dan is ook de coronacrisis begonnen." Volgens Jonnaert is er tussen beide een oorzakelijk verband. "Maar ook stress is een belangrijke factor."

 

"In het begin van de corona crisis steeg het aantal kaakklachten vooral bij het zorgpersoneel", merkt Jonnaert op. "Mensen die toen al volop mondmaskers droegen. Later is het aantal klachten blijven stijgen, toen de mondmaskers ook in het straatbeeld verschenen."

Volgens Jonnaert zijn de kaakklachten vooral te wijten aan een verkeerd gebruik van mondmaskers. "Gebruik een passend mondmasker, dat niet afzakt, want als mondmaskers afzakken proberen we dat vaak te corrigeren met de kaak, en die is die beweging niet gewend."