01. oktober 2020
De zomer is voorbij, de herfst is al begonnen. Wist u dat? Elke herfst en winter gemiddeld 1 op de 10 Nederlanders geveld door de griep. Verkouden kunt u wel twee tot 5 keer per jaar zijn. Griep of verkoudheid helemaal voorkomen gaat niet maar met deze tips kunt u de kans om ziek te worden verminderen.
03. september 2020
Een frozen schoulder begint vaak met schouder pijn. De pijn neemt toe, schouder gaat stijf aanvoelen. Bewegen gaat pijnlijk worden en later gaat u in rust ook pijnklachten ervaren.
17. juli 2020
Rugpijn is een verzamelnaam voor verschillende klachten aan de rug. Er kampen veel mensen met rugklachten. Heeft u ook last van uw rug? Een pijnlijke (onder) rug schijnt er bij te horen. Wij van Beweegexpertise kunnen helpen met het verlichten van uw pijnklachten.
10. juli 2020
Wat kunt u zelf al doen om de klachten van hielspoor verminderen? Eerste hulp bij hielspoor. Houd rust en sport voorzichtig. Draag goede schoenen en gebruik goede inlegzolen. En doe zeker lichte rekoefeningen.
28. april 2020
Wil je graag afvallen? Joggen of hardlopen is altijd een goed idee. Maar hoewel wandelen minder intensief is, is het zeker niet minder goed. Meer zelfs: wandelen blijkt effectiever dan hardlopen. Tijd om je wandelschoenen aan te trekken! Als we de lijstjes mogen geloven, is hardlopen een gigantische calorieverslinder. In een uurtje kan een vrouw van 70 kilo er zo'n 560 calorieën mee verbranden. Dat zijn bijna twee stukken appeltaart! (Al moet je die dan niet meteen verslinden!).
06. maart 2020
Altijd al afgevraagd wanneer u nu het beste kunt trainen/sporten? Je hoort er verschillende verhalen over. De één zegt je het beste 's avonds kunt sporten. Maar dan dien je wel ruim voor het slapen gaan weer te stoppen. Maar met een volle maag gaan sporten is ook niet gezond, dus ja, dan moet je je avondmaaltijd wel extra vroeg nuttigen. Anderen stellen: je moet gaan sporten vóór het ontbijt, vooral als gewichtsverlies een van je doelen is.