NIEUWS

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent BeweegExpertise.


Bewust Bewegen met chronische aandoeningen

Dinsdag 27 juli 2021


Iedereen heeft baat bij voldoende bewegen. Zeker ook voor mensen met een chronische aandoening is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. 

Voldoende bewegen is voor deze patiëntengroep een hele uitdaging. Zij kunnen hierbij ondersteuning goed gebruiken. 


"Wij helpen graag onze PATIËNTEN naar meer beweging in hun dag"


Het verschilt per chronische aandoening wat verstandig is op het gebied van bewegen en met welke zaken u rekening moet houden. Bewust Bewegen biedt informatie over de invloed van bewegen op de volgende aandoeningen: diabetes, COPD, astma, obesitas, artrose, hartfalen, beroerte, kanker algemeen.

bron: kenniscentrum sport en bewegen

6 Tips voor een betere conditie

Dinsdag 6 juli 2021


Sporten verbetert niet alleen uw conditie maar ook uw fitheid. Bewegen helpt u om fit te worden en uiteindelijk te blijven. 

Conditietraining heeft veel positieve effecten

Conditietraining heeft veel positieve effecten op lichaam en geest. Een betere werking op de longen, het verlagen van de bloeddruk, een betere zuurstofopname, een verlaagd cholesterol, en niet te vergeten een fijn gevoel. 

 

Maar hoe pakt u dit op een goede manier aan?

Hieronder volgen 6 tips waarmee u direct aan de slag kan.

 

6 tips voor het opbouwen van uw conditie:

Tip 1: Leg de lat niet te hoog!

2x per week 20 minuten conditietraining levert al een gezondheidswinst op. Elke dag aan de bak is niet noodzakelijk. Wij kunnen voorstellen dat 20 minuten nog te veel is. Begin dan afwisselend één minuut trainen met één minuut rust.

 

Tip 2: Het hoeft niet direct super intensief

 

Het volhouden van uw conditietraining maakt het leuker, waardoor u het ook vaker wil doen. Zorg er in het begin voor dat u niet direct buiten adem raakt. U kunt of u tempo aanpassen of tijdens het joggen even gaan wandelen.

 

Tip 3: Elke training een klein stapje erbij

Als uw conditie steeds beter wordt, kunt u ook meer. Om te zorgen dat uw conditie blijft verbeteren, maak u elke nieuwe training steeds een stukje langer. Heeft u de vorige keer 8x 1 minuut gejogd, dan gaat u nu naar 9x1 minuut. 20 minuten stevig gefietst? Probeer dan de volgende keer eens 22 minuten.

 

Tip 4: Variatie is belangrijk en leuk!

Wanneer uw conditie beter wordt, is het ook makkelijker om wat zwaarder te trainen. Wissel rustige trainingen af met wat pittige trainingen, zoals intervaltraining. Hier mag u steeds even van buiten adem raken.

 

Tip 5: Zoek een trainingsmaatje

Heeft u moeite met u zelf te motiveren, of een stapje erbij te doen? Dan adviseren wij om op zoek te gaan naar een sportmaatje en spreek af om samen te gaan trainen.

Naast een stok achter de deur is het ook nog eens gezellig en motiverend.

 

Tip 6: Meten is weten

Heel veel horloges kunnen u hartslag meten en activiteiten bijhouden. Hierdoor weet u hoe intensief u traint en of u vooruitgang boekt, maar ook of u wel voldoende herstelt.

Bron: start2move

Coronamaatregelen BeweegExpertise


Binnen BeweegExpertise volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen. Op www.rivm.nl van het RIVM is ook de actuele status over het coronavirus te volgen. Deze pagina wordt up-to-date gehouden.

 

In de praktijk:

  • Wij trachten zo veel mogelijk de 1,5 meter afstand in acht te houden.
  • Wij schudden u niet de hand.
  • Wij maken de contactoppervlakken na iedere behandeling schoon.
  • Er is desinfectiemiddel aanwezig.
  • Fysiotherapeuten blijven thuis indien zij verkoudheidsklachten hebben.

Verzoek aan u:

Neem voor vragen of het maken van een afspraak telefonisch of via e-mail contact met ons op, maar kom niet naar de praktijk.

  • Kom niet naar de praktijk indien u verkoudheidsklachten heeft.
  • Kom niet te vroeg naar de praktijk;
  • Neem hygiëne maatregelen in acht.
  • Neem 2 handdoeken mee.


Meer nieuws....