NIEUWS

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent BeweegExpertise.


Hardnekkige lagerugpijn tegengaan vergt een lange adem, en 'dokter Google is een slechte raadgever'

Bron:  Volkskrant.nl

Vrijdag 5 februari 2021


Ruim een miljoen Nederlands worstelen met lagerugpijn en vaak is oorzaak onbekend.

Patiënten stuiten op een woud van behandelaars, waarin een oplossing niet snel gevonden is. Wat werkt? 'Hulpverleners die roepen: ik help je snel van je rugpijn af, moet je niet serieus nemen.'

Opmerkelijk?! Stijging van het aantal kaakklachten

Bron: vrt.be

 Vrijdag 22  januari 2021


Kaakklachten sterk gestegen door corona crisis: "Veroorzaakt door mondmaskers en stress"


Het aantal patiënten met kaakklachten is sinds het begin van de coronacrisis gestegen. De kaakproblemen worden vooral veroorzaakt door stress en mondmaskers die verkeerd gebruikt worden, stellen specialisten. 

 

Sinds maart zie ik in mijn praktijk steeds meer mensen met kaakklachten, vertelt kinesist Fien Jonnaert, die gespecialiseerd is in kaakbehandelingen. "Net dan is ook de coronacrisis begonnen." Volgens Jonnaert is er tussen beide een oorzakelijk verband. "Maar ook stress is een belangrijke factor."

 

"In het begin van de corona crisis steeg het aantal kaakklachten vooral bij het zorgpersoneel", merkt Jonnaert op. "Mensen die toen al volop mondmaskers droegen. Later is het aantal klachten blijven stijgen, toen de mondmaskers ook in het straatbeeld verschenen."

 

Volgens Jonnaert zijn de kaakklachten vooral te wijten aan een verkeerd gebruik van mondmaskers. "Gebruik een passend mondmasker, dat niet afzakt, want als mondmaskers afzakken proberen we dat vaak te corrigeren met de kaak, en die is die beweging niet gewend." 


"Ervaart u Kaakklachten?"


Maak dan snel een afspraak bij onze kaakfysiotherapeute Natasja Buijs. Natasja is binnen onze praktijk de specialist op het gebied van de kaken.

 

Ook wij merken een stijging van kaakklachten binnen onze praktijk.

Coronamaatregelen BeweegExpertise


Binnen BeweegExpertise volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen. Op www.rivm.nl van het RIVM is ook de actuele status over het coronavirus te volgen. Deze pagina wordt up-to-date gehouden.

 

In de praktijk:

  • Wij trachten zo veel mogelijk de 1,5 meter afstand in acht te houden.
  • Wij schudden u niet de hand.
  • Wij maken de contactoppervlakken na iedere behandeling schoon.
  • Er is desinfectiemiddel aanwezig.
  • Fysiotherapeuten blijven thuis indien zij verkoudheidsklachten hebben.

Verzoek aan u:

Neem voor vragen of het maken van een afspraak telefonisch of via e-mail contact met ons op, maar kom niet naar de praktijk.

  • Kom niet naar de praktijk indien u verkoudheidsklachten heeft.
  • Kom niet te vroeg naar de praktijk;
  • Neem hygiëne maatregelen in acht.
  • Neem 2 handdoeken mee.


Meer nieuws....