NIEUWS

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent BeweegExpertise.


Rugpijn: juist wel of niet bewegen?

Donderdag 3 maart 2022


Een aantal feiten en fabels.

Bij pijn in je rug kun je maar betere niet te veel bewegen? Een hernia verdwijnt vast niet vanzelf?

Als je rugpijn hebt, mag je niet bewegen

fabel

Bij rugklachten adviseren wij om te blijven bewegen, zodat uw spieren soepel blijven en je lichaam de oorzaak van de pijn vanzelf 'opruimt'. Voor zover u kunt bewegen natuurlijk. Forceer zeker niet! Heeft u veel pijn? Neem dan een paracetamol. 

Lage rugpijn is de meest voorkomende rugklacht

feit

Vier op de vijf mensen hebben weleens last van lage rugpijn. U heeft dan pijn onderin uw rug. Vaak is de oorzaak hiervan niet bekend. De pijn kan ook uitstralen naar de bil of het been. Vervelend, maar het gaat gelukkig vaak vanzelf weer over.

 

Binnen BeweegExpertise bent u aan het goede adres. Onze rugexperts helpen u graag verder.

Bron: gezondheidsnet

Corona zorgt voor meer blessures!

Donderdag 20 januari 2022


De afgelopen twee jaar blijkt een grotere impact te hebben op het krijgen van een blessure dan we dachten, blijkt nu uit onderzoek. Het aantal sportblessures door Corona is veel hoger dan normaal, soms wel tot drie keer zo hoog. Maar hoe komt dat nou?

 

Door de lockdown hebben we eerst te lang stil gezeten en vervolgens zijn we te enthousiast weer van start gegaan toen we mochten. Tevens blijkt dat niet alleen de toestand van spieren, pezen, kapsels en gewrichten een rol spelen bij blessures, maar dat ook de mate van stress die je ervaart van invloed is op het ontstaan van blessures en hoelang je geblesseerd blijft.

Stress kost energie en door Corona zitten we al 2 jaar min of meer in continue onzekerheid. Het steeds moeten aanpassen kost energie die je vervolgens niet in je herstel kan stoppen waardoor de kans dat je geblesseerd raakt groter wordt.

 

Dus voelt u pijn, neem het serieus en doe het een aantal weken wat rustiger aan. Voor dat u het weet heeft u te maken met een langdurige blessure in deze tijd.

Bron:  De Bewegingsexpert


Alles voor een sterke kern

Vrijdag 15 oktober 2021


Een goede core-stability. Een sterke core is niet alleen noodzakelijk voor het optimaliseren van uw sportprestaties of het voorkomen van blessures, maar draagt ook bij aan een goede houding. Hoogste tijd om aan uw core te werken dus!

Het belang van een stevige kern

De basis waaruit (bijna alle) bewegingen plaatsvinden. U heeft zeker baat bij een goede kern bij praktisch alles wat u doet. 

 

De core-stability verbeteren

De core-stabilitytraining is het verhogen van de stabiliteit en lenigheid, het aanleren van een betere houding en het verbeteren van communicatie tussen spieren en zenuwen. U pakt met deze training ook zeker uw buik aan, niet elke buikspieroefening is een core-oefening. De rompspieren moeten namelijk vooral kunnen leren om uw wervelkolom te stabiliseren.

 

Bekende core-stabilityoefeningen zijn:

- de brug

- de plank en zijwaartse plank

- de superman.

 

Aandachtspunt

Zorg er voor dat u de core-stabilityoefeningen goed uitvoert. Dit voorkomt blessures en overbelasting. 

 

Twijfelt u of uw de core oefeningen goed doet? Overleg dit dan met uw behandelend fysiotherapeut. 

bron: gezondheidsnet.nlMeer nieuws....