Vliegwieltraining


Flywheel training in de fysiotherapie. Vliegwiel training is een krachttraining dat de nadruk legt op de excentrische fase van bewegingen. U bouwt er tot tweemaal zoveel spiermassa mee op dan met een reguliere krachttraining. Flywheel training is een effectief trainingsmiddel. 

Door middel van de vliegwieltraining traint u op een innovatie manier u spieren ter versterking. De vliegwieltrainingis zeer geschikt voor mensen die sneller willen revalideren van bijvoorbeeld een zware blessure. 

Deze training is zeker in te zetten voor blessurebehandeling maar ook zeker voor blessurepreventie.

De vliegwieltraining kan onder andere ingezet worden voor spier- en peesklachten, maar ook bij lage rugklachten, voorste kruisband revalidatie en niet te vergeten voor valpreventie bij ouderen.

Het is ook voor het verbeteren van sportprestaties. 

Revalidatie


De vliegwieltraining word vaak toegepast bij mensen die herstellen van een enkel-, knie-, heup-, schouder-, arm- of rugblessure.

Door onze goede persoonlijke begeleiding kunnen de spieren of pezen op een aangename wij weer naar normale functionaliteit worden teruggebracht.

 

Ook bij spierblessures zorgt deze revalidatie voor een versneld en effectief herstel.

50-plussers


De vliegwieltraining is ook uiterst geschikt voor 50-plussers. Wanneer u de 50 bent gepasseerd neemt u spierkracht en de snelheid van uw lichaam af. Het spierweefsel neemt af, dat resulteert in opeenhoping van vet. Wilt u dit voorkomen? Dan is de vliegwieltraining zeer geschikt voor u en kunt dit tegen gaan.


Sportieve vooruitgang


De vliegwieltraining is ook uiterst geschikt voor mensen die voortuit willen op sportief gebied. 

De vliegwieltraining maakt het mogelijk om spieren en/of pezen uit verschillende invalshoeken te trainen. 

Een bepaalde spiergroep trainen? Geen enkel probleem door deze training kunt u gericht trainen. 

Spier- en peesklachten


De vliegwieltraining is uiterst effectief bij de behandeling van spier- en peesklachten. Het zorgt voor een verbetering van de interne spierstructuur en versterking van de pezen. 

 

Spier- en/of peesklachten kunnen door het gebruik van shockwavetherapie en/of EPTE de klacht doelbewust benaderen. 

Na shockwave en/of EPTE kan de klacht verholpen zijn, maar dat wil niet zeggen dat het weefsel of de spier volledig hersteld is. Door de vliegwieltraining maakt u de spieren en pezen weer sterk. 

 


De vliegwieltraining heeft een positief effect op uw spieren. Maar zeker ook voor uw bloeddruk, hart, longen, botten en niet te vergeten uw brein. De training is goed voor het gehele lichaam.

 

Wilt u meer weten over de vliegwieltraining? Vraag er naar bij uw behandelend fysio.