RUGREVALIDATIE

Specialistische en unieke rugrevalidatie


Met gepaste trots kan BeweegExpertise werken met één van de modernste specialistische rugtraining-apparaten.

Rugklachten komen erg veel voor, wie heeft er nu nog nooit last van gehad? Een typische reactie op rugpijn is het rustig aan doen. Deze reactie is begrijpelijk en zeker ook te adviseren op het korte termijn. Voor het langere termijn is het geen optie, het herstel stagneren. 

Met de rugrevalidatie van BeweegExpertise en David Spine concept wordt uw mobiliteit, kracht, houding en conditie onder de loep genomen en gaan wij samen met u actief aan de slag voor een blijvend herstel.


¨Rugklachten verzachten of oplossen?¨¨Het Ultieme doel:       het zelf onder controle krijgen van uw rugklachten!¨Rugklachten zijn de meest voorkomende aandoeningen van het bewegingsapparaat. In 95% van deze gevallen is geen specifieke lichamelijke oorzaak aanwijsbaar. Een hypothese die gehanteerd wordt, is dat deze klachten te maken hebben met overbelasting van structuren rondom de wervelkolom, zoals spieren en tussen wervelschijven. Het is daarom belangrijk om deze structuren te trainen, zodat de belastbaarheid van de rug vergroot wordt.

 

Rugklachten vragen speciale training en dat doen wij met apparatuur die speciaal is ontwikkeld voor mensen met rugpijn. Al langer last van rugklachten? Maak dan snel een afspraak met een van onze fysiotherapeuten!


Wat houdt rugrevalidatie in?


De therapeuten van BeweegExpertise werken onder andere volgens het rugrevalidatie model van David Spine. Uw houding verbeteren en uw spieren en gewrichten van de wervelkolom beter leren gebruiken.

De rugrevalidatie kijkt naar uw mobiliteit, houding en stabiliteit. De rugrevalidatie en rugtraining wordt ten alle tijde aangepast op uw klachten.

 

Een optimaal herstel = optimale mobiliteit, houding en stabiliteit.

Een onmisbare stap naar herstel!


80% van de mensen heeft last van de rug en/of nek.  Blijvend herstel en verbetering van de klacht is het uiteindelijke doel. Bij rugrevalidatie ligt de nadruk op het functioneren van de rug en nek. De rugrevalidatie is bedoeld voor mensen met rugklachten van milde klachten tot hevige en net geopereerde klachten. 

Rugtraining


De rugtraining begint met een uitgebreide intake en onderzoek. Er wordt tijdens de rugtraining aandacht besteed aan:

 

  • verbeteren van uw beweeglijkheid
  • aandacht voor ontspanningsoefeningen om er voor te zorgen dat de spierspanning op een aanvaardbaar niveau blijft.
  • training op kracht en stabiliteit van romp (core-stability), bovenste en onderste extremiteit.
  • begeleiding in aanleren van ergonomische houdingen, zoals zit- en slaaphouding. De houding in stand is ook belangrijk.
  • verantwoorde tiltechnieken.

Het belangrijkste is is de vertaling van bovenstaande zaken naar de dagelijkse bezigheden of arbeid.

DAVID training


Op onze locatie Europark staat de DAVID Spine Solution, deze is geschikt voor patiënten die lijden aan recidiverende langdurige (subacuut of chronische), postoperatieve of posttraumatische rugklachten. De DAVID is een wereldwijde erkend concept in de kracht en mobiliteit van de rug in kaart te brengen. Vervolgens trainen om de rug te versterken. De toestellen zijn zo ontworpen dat u uitsluitend traint wat u moet trainen, doelgericht op de juiste spieren gericht. Compensatie met andere spieren is niet mogelijk, waardoor er effectief de belastbaarheid van de juiste spier wordt getraind. Niet alleen op kracht, maar ook op mobiliteit, uithoudingsvermogen en coördinatie.

 

In een rugtraject van 1 á 2 x per week gedurende 3 maanden krijgt u optimale controle over uw rugklachten. 


Doe een RUGTEST en u weet of het trainen van uw rugspieren zinvol is en uw klachten sterk zullen verminderen. 

De rugtraining wordt gegeven door geregistreerde fysiotherapeuten, die jarenlange ervaring hebben met het behandelen van lage rugklachten.

De rugtrainingen zijn op maandag-, woensdag-, en donderdagavond van 17:00 tot 20:00. 

De rug-conditie wordt op een veilige en gelijkmatige manier terug opgebouwd.
De rug kracht en mobiliteit in kaart gebracht. Vervolgens getraind en het versterkt kan worden.