RUGREVALIDATIE

DAVID spine solution


Rugklachten komen erg veel voor, wie heeft er nu nog nooit last van gehad? Rugklachten vragen speciale training en dat doen wij met apparatuur die speciaal is ontwikkeld voor mensen met rugpijn. Wij werken met de zogenaamde DAVID-lijn en de HUBER Motion Lab. In een rug traject van 1 à 2 x per week gedurende 3 maanden krijgt U optimale controle over uw rugklachten. Doe een RUGTEST en U weet of het trainen van uw rugspieren zinvol is en uw klachten sterk zullen verminderen.

 

Rugklachten zijn de meest voorkomende aandoeningen van het bewegingsapparaat. In 95% van deze gevallen is geen specifieke lichamelijke oorzaak aanwijsbaar. Een hypothese die gehanteerd wordt, is dat deze klachten te maken hebben met overbelasting van structuren rondom de wervelkolom, zoals spieren en tussen wervelschijven. Het is daarom belangrijk om deze structuren te trainen, zodat de belastbaarheid van de rug vergroot wordt.

 

Op onze locatie Europark staat de DAVID Spine Solution, deze is geschikt voor patiënten die lijden aan recidiverende, langdurige (subacuut of chronische), postoperatieve of posttraumatische rugklachten. De DAVID Spine Solution is een wereldwijde erkend concept dat bestaat uit meet- en trainingsapparatuur waarbij op een wetenschappelijk bewezen manier de rug kracht en mobiliteit in kaart gebracht kan worden en vervolgens getraind en versterkt kan worden. De toestellen zijn zo ontworpen dat je uitsluitend traint wat je moet trainen, doelgericht en op de juiste spieren gericht. Compensatie met andere spieren is niet mogelijk, waardoor dus heel effectief de belastbaarheid van de juiste spier wordt getraind op kracht, mobiliteit, uithoudingsvermogen en coördinatie. 

 

Al langer last van rugklachten? Maak dan snel een afspraak met een van onze fysiotherapeuten!

 

 


De rug-conditie wordt op een veilige en gelijkmatige manier terug opgebouwd.
De rug kracht en mobiliteit in kaart gebracht. Vervolgens getraind en het versterkt kan worden.