Niet aangeboren hersenletsel (NAH)


Niet aangeboren hersenletsel is een letsel aan de hersenen, dat ontstaan is na de geboorte. Dit kan optreden ten gevolgde van een ziekte, zoals bv. een beroerte (CVA), MS, Parkinson, dementie, hersentumoren etc. Daarnaast kan het ook ontstaan door een verkeersongeluk, een ernstige val, verdrinkingsverschijnselen of na een harde klap tegen het hoofd.

 

Sommige gevolgen zijn duidelijk zichtbaar: loop- en balansproblematiek, verlamming of onduidelijke spraak. Minder zichtbare problemen kunnen zijn: vermoeidheid, geheugen- en/of concentratie-stoornissen, desoriëntatie in tijd, plaats of persoon en karakterverandering.

 

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn aangesloten bij het NAH-netwerk Brabant. Van deze fysiotherapeuten kunt u de best mogelijke therapie van dit moment verwachten. Indien het noodzakelijk is komen wij ook bij u aan huis.

 

Niet aangeboren hersenletsel is een letsel aan de hersenen, dat ontstaan is na de geboorte. Dit kan optreden ten gevolge van een ziekte, zoals bv. een beroerte (CVA), MS, Parkinson, dementie, hersentumoren etc. Daarnaast kan het ook ontstaan door een verkeersongeluk, een ernstige val, verdrinkingsverschijnselen of na een harde klap tegen het hoofd.

De gevolgen zijn afhankelijk van de plaats en de grootte van het letsel in de hersenen.

Sommige gevolgen zijn duidelijk zichtbaar: loop- en balansproblematiek, verlamming of onduidelijke spraak. Minder zichtbare problemen kunnen zijn: vermoeidheid, geheugen- en/of concentratie-stoornissen, desoriëntatie in tijd, plaats of persoon en karakterveranderingen.  

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn aangesloten bij het NAH-netwerk Brabant. Van deze fysiotherapeuten kunt u de best mogelijke therapie van dit moment verwachten. Indien het noodzakelijk is komen we ook bij U aan huis.