Rugpijn?! Heeft u last van uw rug? Beweeg!

Een pijntje hier, een pijntje daar. Er kampen veel mensen met (lage) rugklachten. Iedereen denkt een pijnlijke (onder)rug hoort erbij. Niets is minder waar. En zeker ook niet nodig! Binnen Beweegexpertise hebben wij de juiste rugexpertise in huis. Bij ons kunt een rugrevalidatie traject.

 

De rug kan vele bewegingen maken. De rug kan allerlei kanten op, buigen, strekken, roteren en van voor naar achter bewegen.

Na u 30ste verliest u steeds meer beweeglijkheid en kunt u op langer termijn zelfs krom gaan lopen. U rug op de juiste manier trainen is belangrijk.

 

De conditie, dus de beweeglijkheid van uw rug gaat langzaam achteruit. De botdelen van de rug worden poreuzer, de tussenwervelschijven worden minder soepel en de rugspieren worden slapper. De tussenwervelschijven, worden ook wel de schokdempers van de rug genoemd.

Bij onvoldoende beweging van de rug verliezen de spieren al kracht. Ondanks de pijn adviseren wij toch in beweging te blijven, maar blijf wel binnen uw eigen pijngrens.

7 tips om rugpijn te verlichten

Blijf bewegen en masseren


7 tips om de rugpijn te verlichten. 

 

  • Slapen, zorg voor een goede slaaphouding
  • Houding, zorg voor een juiste (werk)houding. Ga recht op zitten, houd je schouders ontspannen en voeten graag plat op de grond
  • Pijnstillers en spierverslappers, vraag altijd om advies bij de huisarts
  • Versterk je spieren
  • Blijf bewegen en zeker niets forceren
  • IJs en warmte
  • Massage

Bron: gezondheidsnet.nl

DAVID Spine solution


Wilt u graag van uw rugklachten af? Of in ieder geval dat uw (lage) rugpijn vermindert? Bij ons kunt u een rugrevalidatie traject volgen volgens het DAVID Spine concept. 

 

In het rug traject van 1 à 2 x per week gedurende 3 maanden krijgt u optimale controle over uw rugklachten. Doe een RUGTEST en u weet of het trainen van uw rugspieren zinvol is en uw klachten sterk zullen verminderen.